Gullan.

Dasa. Da har vi avverkat Guilin. Och befinner oss nu i naturskona Yangshuo. En liten stad som ligger i en dal, helt omringad av stora berg och toppar och floder. Vi har bestamt redan nu att vi maste atervanda hit nagongang. Da garna under sommartid, under hogst regnfri period. Nar vi tog baten fran Guilin pa Li-floden till Yangshou i gar, freakin' hellregnade det. Hela vagen. Vilket ledde till att de fantastiska vyerna skymdes lite av dimma och regnmaln. Men sjalvklart var det ofrankommande breathtaking och fint anda. Vi borjar i Guilin.


I Guilin har de ett stort berg som ser ut som en elefant. Det ville vi saklart bevittna.

Och har har vi den. Elephant trunk hill. Aven kant som trunken.

Vi hike:ade trunken upp for att se Guilin fran ovan...

...vi tittade pa kinesiska, dansanta damer i fina klanningar...


...och an en gang demonstrerar jag hur ont det skulle gora att fa handen avbiten. Denna gang av drake.

Vi promenerade vidare till vad de kallade for twintowers.

Och vi passade pa att harma kinesiska snubbar.


Mer vackerheter.

Efter ytterligare lite poserande...

...gick vi hem till vartat hostel och cuddlade kittens.
Det, mina vanner var Guilin i nagra bilder. Yangshou och landskapet pa vagen dit kommer i nasta inlagg.
Puss!

Ming och Mong firar jul.

Sa. Da har vi avklarat julen i Kinalandet. Det var en ratt konstig kansla vi hade i gar. Som att ni, dar hemma, hade julafton men vi hade det inte. Som att se julafton utifran, men inte sjalv vara med. Lite sa kandes det. Ambivalent med andra ord. Efter lite skype med nara och kara, kandes det lite battre. Dock. Vi ar ratt glada att det ar over.


Julaftonsmorgon kickstartades med tvangskramning av plasttomte. Nu kor vi.

Mong ar overlycklig over att hittat det svenskaste vi kunde hitta i Shanghai. IKEA.

Och annu lyckligare over gravad lax med hovmastarsas. Och over kottbullarna saklart. Observera den lilla flaggan. Julmat nar den ar som bast.

Matta och belatna, styrde vi kosan mot gamla staden. Dar vi hade ett par Kodak moments.

Det har till exempel. Nu borjar vi pa riktigt ledsna pa att ga runt som uppblasbara sumobrottare i vara gigantiskt stora jackor. Snart ryker de i sodra Kina.

Efter gamla staden gick vi in i Yuyuan-tradgarden. Fint vare.


Vi hittade Rudolf...

...Mong visar Bambuplanta...

...och jag visar just hur ont det skulle gora att fa sin hand avtuggad av gigantisk ful fisk. Aj.

Vi strosade lite till...

...innan det var dags for den dagliga dosen Starbucks.

Julaftonskvallen firade vi med den nya klassikern, julcarbonara.

Vi bestallde...

...Mojitos, som smakade lite hund. Vi lade saledes ner det dar med Mojitodrickandet ratt snabbt.

Vi spelade kort i stallet.

Tills vi fick sallskap av tva Aussies. Thunder from down under, som vi brukar saga.

Vi fortsatte att spela drickspelet Kungen, tills baren stangde kl 2. Och ja, det var varan jul det.

God fortsattning! Nu aker vi strax i vag med nattag till Guilin.
Puss!

Nattetid.

Later bilderna tala for sig sjalva. Aterkommer med Ming och Mongs julafton i morgon. Hall till godo.








Puss!


Asiens New York.

Pa riktigt alltsa. Vilken stad. Storstadskanslan som infunnit sig ar fantastisk. Nar vi startade dagen i gar akte vi till Shanghais mest kanda shoppinggatan Nanjing Road. Och redan efter forsta vyn ut over city kande vi att vi alskade staden. Vi promenderade gatan ner tills vi hamnade pa kanda The Bund. Shanghais strandpromenad med utsikt over det futuristiska Pudong. Vi tog farjan over kanalen, strosade i ett gigantiskt kopcentrum, Mall of brands. Shoppade pa oss nagra nya valbehovliga trojor, drack telatte pa bucken och pa kvallskvisten fortsatte vi tedrickandet pa hostlet. I kvall ska vi gora Shanghai nights. Men vi har redan hunnit avverka de franska kvarteren har. Himla mysigt. I kvall tankte vi ocksa ta oss ner till Bund igen for att se hela skylinen pa kvallen.


Nanjing road.

Pudong fran The Bund.

Glad jag.

Blasiga vi.

Strandpromenaden.

Maffiga tvtornet.

Stros i frallaland.

Mysigt kvarter, pa natt pa Xi. Dar ska vi inmumsa julmiddag i morgon ar det tankt. Men forst har vi klackt den eminenta iden att ata jullunch pa Ikea. Och kanske slurpa lite julmust om vi kommer over nagon.
God jul vanner.
Puss!


Ming och Mong gor Beijing by night.

Jo. Som namnt sa var vi ju en litet gang som akte till muren tillsammans. Nar dagen borjade lida mot sitt slut fragade det amerikanska paret om vi alla vill motas upp for drinkar senare. Trotta men pepp pa att utforska nattlivet gav vi oss i vag kl 10 pa kvallen for att mota alla. Det borjade med att vi hamnade...

...har. Vi vet inte varfor jag och Mollie alltid har tendensen att hamna pa barer med lattkladda damer. Men efter att ha druckit...


...hotshots, gick...

...hela ganget vidare for att dansa.

En syssla vi uppeholl oss med anda till klockan 3 pa natten. En onekligen ovantad kvall. Men det ar dom basta kvallarna. Helt klart.

Puss!

Ming och Mong pa muren.

Die mauer, som germanerna skulle sagt. Fantastisk upplevelse. Vi hade bokat in oss pa en gemensam tour med en engelsk guide. 07.20 blev vi hamtade. Med oss hade vi ett amerikanskt par fran Austin, Texas. Tre ungdomar, en fran australien, en fran Los Angeles och en fran Hong Kong, som alla tre pluggade i Hong kong. Men som var pa resa i Kina innan de skulle hem till sina lander igen. En trevlig liten konstellation som resulterade i barhang till kl 3 pa natten efter muren. Men first things first.


Framme vid Badaling, utanfor Beijing, fick vi forst ta oss upp i linbana.

Jag var totalt vettskramd...

...men det var sa vart det val uppe.





Lunchen som ingick pa turen. Sjukt mumsigt.

Efter mat och mur akte vi till kjejsargravarna fran Mingdynastin. Narmare exakt den har snubben, Zhu Di's, grav. Hur stor som helst och ingen har annu fram tills i dag varit inne i den. Aven fast den innehaller rikedomar som ar beyond vardefulla.

Har ar varan mycket informative guide, Jackie.

Och just det. Inga nakna flammor fanns att tillga. Skit ocksa.
Puss!

Ming och Mong gar pa Zoo.

Andra dagen ville vi ju saklart se pandorna pa Beijing Zoo. Vi hade last i guidebockerna att standarden pa Zoot var ratt dalig. Och vad ratt vi hade. Det var fantastiskt att se de sma lurviga pandabjornarna. Men jag borjade pa riktigt nastan grata nar ett gang ungdomar borjade kasta sten pa en av bjornarna som sov. Och ingen personal i siktet sa lang ogat nadde. Med ont i hjartat gick vi for att titta pa de vita tigrarna. Det var inte mycket battre det. I pyttesma burar, med cement som enda inredning, bodde de vacka djuren. Vi blev sa illa till mods att vi gick darifran utan att se fler djur. Sant vill man bara inte stotta.
Men som sagt, de var fantastiskt fina. Bade pandorna och tigrarna.



Trott panda...

Trottare...

Trottast.

Stor stackars tiger.

Efter zoo behover man nudelfoda.

For dagen var ju inte slut an. Efter maten gick vi till Sommarpalatset. Dar kineserna akte slade pa isen. Vi funtade pa att ta oss en tur vi med, men vi tog varat fornuft till fanga.

Det var fantastiskt vackert. Med utsikten over vattnet.

Aven fast min min ser ut att saga motsatsen.

Pa vagen ut fran palatset hittade vi en pupp. Vi fick kopa den for en tia. Vi resonerade fram till att vi aldrig far med honom genom tullen. Men vi dopte honom i alla fall. Till Dongsi (metrostopp i Beijing).

Pa kvallskvisten var vi riktiga turister. Vi tog var guidebok dar de star Pekinganka utskrivet pa kinesiska och gick runt och pekade pa boken tills vi, efter en sisadar fyra forsok, kom fram till ett stalle dar de hade ankan.

Nom nom.
Puss!

Ming och Mongs resa i Kina. Del 1.

I fredags. Nar vi landade pa Beijings flygplats. Fick vi en chock. Koldshock. Vi var inte alls forberedda pa den kyla som motte oss. Vi fros sa att vi skakade och hackade tander. Och vi hade bara tunna jackor med en ylletroja under. Sa det absolut forsta vi gjorde nar vi hittat var hostel, var att springa runt och kopa oss vantar, mossa och halsduk. Det hjalpte foga. Sa hela natten tillbringades at upptining av manniskokropp. Forsta morgonen hade vi hunnit bli relativt normaltempererade och var redo for att ta oss an Beijing.


Okej. Ming och Mong startade dagen i mossor pa den stora shoppinggatan Xidan.

Mong var pepp for frulle pa Starbucks-look alike...

...och jag for attt inmunidga knackapple. Annu mer pepp nar det smakade precis som hemma. Vi vet faktiskt inte exakt var det var for sorts frukt egentligen. Det smakade som en blandning av apple och krusbar. Med karnor lika stora som mandlar inuti. Skumt. Men gott.

Framme vid forbjudna stadens ingang.

Dar fanns det manga fina byggnader...

...stora lejon...

...fina tradgardar...

...och en tuffsig katt.

Mitt emot forbjudna staden lag denna lilla anlaggning. Vi beslutade oss for en liten hike upp till toppen...

...for att se hela forbidden city uppifran. Maktigt.

Efter det promenderade vi till Wangfujing Road. Dar fanns det en hel massa stora shoppinggallerior. Och lunch till oss.

Vi gick tillbaka till Himmelska fridenstorg, innan vi akte till Pearl Market. Stallet dar alla gottiga kopior gick att fa tag pa for en billig peng. Dar var dar jag inhandlade min totally-fake-fjallraven.

Och julgranspynt med pandor pa, till nasta ar.
Det var den forsta dagen, det. Mycket bra dag om jag far saga det sjalv.
Puss!


Bildligt i Bombay.

Jo. Bloggen har blivit lidande av dessa landers forbannat daliga uppkoppling. Och fungerar internet, mot all formodan, ar det ingen garanti att datorn har USB-uttag. Sa. Darfor har det varit lite svart att ladda upp bilder. Men jag ska gora ett hederligt forsok nu. Vi befinner oss i Shanghai nu, men en sak i taget. Mumbai/Bombay forst.


Forsta kvallen, ratt trotta efter dagens resande, stotte vi pa de har skona snubbarna. De var valdigt vanliga, och bjod in oss till deras bord pa resaurangen vi var pa. Leopolds hette det, tydligen ett valdigt kant cafe, som ocksa var ett av stallen de bombade for nagra ar sedan. Kul att snacka lite med the locals. Intressant ocksa att fa hora hur inderna sjalva beskrev och pratade om sitt land.

Morgonen darpa, den stora sightseeingdagen, blev vi precis utanfor dorren haffade av en snubbe som ville ha med oss i en Bollywoodfilm. Soft, men njae. Vi skippade det.

Sen begav kandisarna sig vidare mot Gateway of India. Maktig bage det dar.

Lunchstopp pa varat stammis-bagelstalle. Kalkonbagels to die for.

Matta och belatna. Dags for mer sightseeing.

Klocktornet bredvid Mumbais universitet.

Nere vid Marine Drive. Dar blev vi dock inte langvariga. ALLA indier kom fram och ville ta kort pa oss. Vi var inte sa sugna pa det, sa vi smet darifran fort som bara den. Men innan det gjorde vi misstaget att lata en liten sot indisk flicka fota oss. Det skulle vi inte ha gjort. Det resulterade att tusen till kom fram och ville ha kort. Puh. Det tar pa att vara celebs.

Avslutade kvallen gjorde vi pa Cafe Mondegar. Med rejal hamburgare.

Nasta morgon. Det vill saga, forra onsdagen, var det dags for slumtur. Vi fick ju inte ta kort dar, som jag skrev innan. Men ni som sett Slumdog Millionaire, ni vet vad vi sett.

Sista dagen, i vantan pa att flyget till Peking skulle ga, var vi pa moderna museet och sag en utstallning av Stefan Norblin. Inte den blekaste aning om vem karln ar. Men mala kunde han.

Trotta och griniga, sa vi hej da till varmen, indierna, Mumbai och begav oss mot flygplatsen.
Och nu mina vanner, kommer nasta inlagg strax om Peking dag 1.
Puss!


Jag har.

Sa mycket att visa och sa mycket att skriva om. Men tekniken jobbar helt klart mot mig. Jag far passa pa att aterge de senaste dagarna lite snabbt och sa kommer bildbevisen forhoppningsvis i Kinaladet. Okej. Here we go. Nast sista kvallen i Palolem var vi pa ett Silent Noise-party. Herre vilken grej. Tusentals personer med horlurar, dansandes till sin egen musik. Tre DJs uppe pa en stor scen. Man hade tre kanaler, eller farger pa horlurarna, att valja pa. Gron, rod eller bla och de los av lurarna sa att man kunde se vilken kanal sin dansgranne lyssnade till. Darav tre DJs som alla spelade pa sin kanal. Det roligaste var nar nagon av Djsarna (?) sa at sin kanal att skrika eller make some noise. Och en tredjedel av alla pa golvet skrek som galningar och resten undrade vad som hande. Sa fort man tog av sig lurarna var dar tyst och dampat. Men roligt, det var det minsann.
I mandags lamnade vi var trygga tillvaro i Palolem for hysterin i Mumbai. Det paminner inte om nagot annat stalle jag tidigare sett eller upplevt. Folk stirrar, de vill ta kort pa oss, det ar trafik och ljud och lukter.
I gar var vi pa det haftigaste. En formiddags lang tur i Mumbais storsta slum. Man kan som inte riktigt forklara det i ord. Och de hade en strikt No photos-policy. Vilket vi faktiskt uppskattade. Nar man ser saker endast genom sin kamera, glommer man nastan bort att sjalv se och uppleva. Man fokuserar sa pa att ta bra bilder, att man glommer de egna intrycken och minnena. En miljon huserade pa en yta lika stor som 500 fotbollsplaner. Kanske later stort, men tank att det ar lika manga manniskor som lever pa den lilla ytan som hela Stockholm typ. Men det var som var guide hela tiden papekade. Manniskorna var alltid glada. De hejade och log och barnen blev overlyckliga nar de sag oss och hejade och sprang efter. Konstig kansla.
I dag ska vi ga pa Moderna Museet har om en stund och halv 8 i kvall gar taxin till flygplatsen. Och efter 12 timmars resande, ar tanken att vi ska landa i Beijing. Pa aterseende mina vanner!
Puss!

En strand.


I gar nar vi vaknade tog vi forsta, basta...

...rick shaw till Agonda. Navigerad av man med mycket otvattat har.

Agonda ligger cirkus 20 minuter fran Palolem.

Och dar var vi i stort sett helt ensamma pa den langa vita stranden.

Det firade vi genom att lasa...

...njuta av ensamheten och...

...senare pa kvallen, kaka resans forsta kott. Vi tackar vegmaten for den har tiden, men nu ar det nog. 
Over och ut.
Puss!

Like sand through the hour glass...

...so are the days of our lives. Sista dagarna i bildlig form. Sa som utlovat.


Jo. Sedan sist har vi hunnit med Anjuna, bott i finaste huset taget fran franska rivieran och alskat huset...
...men inte sa mycket annat i Anjuna, och darmed saknat hemma ganska manga av dagens vakna timmar.

Roat oss med att ata god frukost...

...och har darfor odlat magmage deluxe. I alla fall i blasten fran var rumsflakt.

Vi har promenerat oss vilse pa stranden i Anjuna...

...men hittat Curlies, spanat in deras magiskasvamp-konst, tagit en varisn Pepsi och kant oss trakiga och uttittade i och med detta statement.

Borttappade pa vagen hem hittade vi ocksa, det som brukar vara onsdagsmarknaden. Men en ratt ode sadan andra veckodagar.

I gar morse (mandag) kom varan sockerpappa for dagen och hamtade oss tidigt pa morgonen for en heldag till Indiens nast storsta vattenfall och till en narliggande kryddplantage. Vi borjar vanja oss vid trafiken. Och tycker inte alls att det ar konstigt att kora om i 100 km/h, pa krogig vag, i bergen, pa fel sida av vagen, med motande lastbil pa en arms avstand. Vardagsmat for Wellandersystrarna.

Sista biten in till fallen, fardades vi i fallfardiga jeepar (i dubbel bemarkelse). Guiden forsokte att framstalla den minst sagt bumpiga turen som helkroppsmassage. Vi tankte mer pa ord som benbrott och hjarnskakning.

Vi matade sma vitnyllade apor med sma bananer...

...njot av de fantastiska vyerna...

...och var barnsligt lyckliga over att fa plaska med ryssarna i det kalla, friska vattnet.

Sen var det dags for the tropical spice plantation. Riktigt intressant och roligt att fa lara sig om olika kryddor och andra plantors olika anvandningsomraden.

Vi valkomnades med specialgjort te och matbuffe. Nom nom.

Mollie- Mika! Krokodil bakom dig!
Jag- Va?!
Vander mig om. Kollar ner i vattnet.
Jag- Nej, men det ar en orm som simmar mot oss!
Mollie- Va?!
Hennes tur att flyga upp.
Vi tar vara tallrikar och flyttar oss langt darifran. For tillskillnad fran Mollies lilla skamt var mitt verkligt. Buhu. Vi dog lite.

Dags for guidad tur och var guide var hogst informativ och bra.

Vi kakade en konstig frukt som tydligen ska se till att vi blir kara. So sorry alskling, vi far helt enkelt se hur det har slutar. Jag kan komma gifta om mig med liten indier, eller liten kines. I'll let you know, om och nar det ar dags att bestalla papprena.

Det var det. Nu ar vi tillbaka i Palolem, efter att ha delat taxi med en skon engelsk snubbe.

Vi alskar var lilla beach hut. Strandutsikt och allt. Allt gott, slutet gott.
Puss!

Svamp.

Hej hemma. I skrivande stund sitter jag och systra mi pa ett "internet-cafe" i Anjuna. Vi har alltsa forflyttat oss fran varat alskade Palolem hit. Till drognastet och den ackligamatens land. Allt ar dock inte sa illa som det later, vi har ett fantastiskt litet guesthouse som vi bor pa och dar ser det ut som sodra frankrrike. Dar, om nagonstans, trivs vi prima. Det vi lart oss sa har langt ar att INGENTING fungerar som det ska i det har landet. Vi har allvarligttalat agnat nastan tva hela dagar at att forsoka boka resa och hotell i Mumbai. Det har gatt sadar. Vi tror att vi, pa telefon, lyckats boka ett hotell. Och eftersom alla tag var fulla, har vi bokat flyg at oss fran Goa till Mumbai nasta mandag.
Over till det vi faktiskt gjort som varit trivsamt. I gar var vi pa nattmarkand har. Och det var en upplevelse kan jag da saga. Gigantisk, massa folk, hoga ryssar som dansade, mat, musik och lukten av gras. Den olagligasortens gras alltsa. Och val inne pa det amnet kan jag ju saga det, att hade vi kopt droger varenda gang folk erbjudit oss, skulle vi konstand svava i det bla. Enougt, about that, I morgon aker vi pa heldagsutflykt till Dudshagar falls och en narliggande spice plantation. Det peppar vi for nu. So long sweden.
Har forgaves forsokt ladda upp en bild, eller tva, men life is out to get oss nu kanns det som. Vi tar det sen, helt enkelt.
Puss!

Sedan sist.


...har vi nastan blivit gnagade pa av kossa, sugen pa strips.

...slurpat finfina cocktails...

...mott glada, dansanta inder saljandes farsk frukt och kokosnotter...

...kopt resehandbocker over Goa och Mumbai...

...solat i sarong...

...och atit god foda. Som vanligt.
Forutom detta bor vi aven namna att Baby Bug (kackerlackan) har synts till igen. Och inte nog med att Baby Bug visat sitt fula nylle, han har aven tagit med sig lilla familjen. Detta har lett till att en familjemedlem dels skramde livet ur mig i natt under ett toalettbesok, och dels tog det lilla av mitt liv som var kvar genom att husera pa min duschhanduk i dag efter stranden. Som jag tidigare namnt, you just gotta love india.
I morgon tar vi dock vart pick och pack och drar till norra Goa, Anjuna narmare bestamt.
Hors.
Puss!

RSS 2.0