Gårdagens.

Innehåll. Sjuk ångest över att jag inte var på Where the action is i strålande sol. I stället blev det löptur på 7 kilometer med Marie i Änggården. Riktigt psykiskt nedbrytande var det när vi hörde tonerna av Calleth you, Cometh I med The Ark när vi sprang in i skogen i vetskap om att vi hade 7 svettiga kilometer framför oss. Bara några hundra meter i från oss var festivalen i gång för fulla muggar. För att kompensera festivalångesten gick jag, Tipp och Alex till Hagabion och drack öl efter springandet. Det var jag värd.

Hagabion-öl-färdig.
Puss!

The official wedding pics.

En smygtitt. I går var jag och Alex hos Lisa och Zandro för att kika på de bilder Lisa tog under bröllopet. Åh. Så fina de var. Fick mailat till mig tre små smakprov från vad som komma skall. Och självklart hamnar de här. Enjoy.

Puss!

Mina vänner.

Jag har skaffat mig två nya bästisar i helgen. De heter knott och sömn. En av dem en är högst ofrivillig vän och den andra högst uppskattad. Vi har haft en förträffligt trevlig midsommar ute hos Linn i hennes föräldrars stuga i nowhere. Allvarligt talat, ute i ingenstans. Men det var mysigt. Sillunch, lekar, dans och snaps. Som det ska vara. Och just det knott också. Alltså, jag kan knappt förklara hur jag ser ut. Det är småsmå bett över hela mitt ansikte, under hakan och på halsen. Fick en smärre chock när jag vaknade i går och upptäckte detta. Det syntes inte alls på lördagen, men i går. Ja, då syntes dem med råge. Och de kliar. Som det kliar. Över till min andra vän, sömnen. Som vi har dejtat i helgen. När vi kom hem från midsommarfirandet i lördags sov jag först mellan typ 3 och halv 7. Sedan igen på kvällen vid 11. Fram till 11 i går. Gick ut och gick en morgonpromenad, åt frukost och sov lite mer. Mellan halv 1 och halv 4. La mig i normal tid vid 11 igen. Helt otroligt. Men det ska väl vara fan nu om jag inte är utsövd. Var lite dålig med kameran i helgen. Vilket ofta innebär att jag har haft det för bra för att minnas att ta kort. Dock, precis i skrivande stund har kära Malin lagt upp lite bilder på fejan från midsommar. Så jag snor några brutalt därifrån.

Lekdags.
Vårat sovställe. I skåpbilen.
Dans runt midsommarstången.
Kanonkul!
Puss!

At this time.

Sitter jag hemma. Har nyss ätit en stor skål med svenska jordgubbar med perfekt vispad grädde. Jag har hämtat tvätt och jag provar midsommarklänning. Älskar mina dagsfärska fynd och packar upp väska. Beundrar vårt fina hem och längtar både hit och dit. Mest hem. Och till USA. Just det. Jag testar min nya kamerafunktion också. Tänker på att i morgon sitter vi ute på landet. Sen ska vi sova i bilen och jag har köpt myggnät. För jag blev rädd att kanske tar luften slut. Hoppas ni har det bra också.




Puss!

Kära blogg.

Jag har än en gång fyndat/syndat. Denna gång heter synden Pop Boutique. Butiken är nästan lika syndig som Beyond Retro. Nästan mer syndig, nu när jag tänker efter. Lite dyrare, men med lite mer överskådligare plagg. Snälla bloggläsare (och make) förlåt mina synder, men inse även hur jäkla fin detta kommer att göra mig på midsommar, och förmodligen ett antal helger till framöver. Till maken vill jag även tillägga, att jag trots denna synd, hann med det jag skulle på lunchen med. Det vill säga, köp av myggnät. Så det så.

När denna mastodonta hög var genomprovad, inhandlades ett stycke klänning, ett stycke linne och ett stycke kjol. Intresseklubben antecknar för fullt, jag vet.
Puss!

En till.

Det är fan så najs att gifta sig. Denna lilla sötsak stod på mitt skrivbord när jag dök upp på jobbet i morse. Kämpar mot implusen att riva upp den och blotta innehållet. Håller mig dock i kragen och väntar tålmodigt tills jag kommer hem och vi får öppna den i hop.

Puss!

Lugnet efter stormen.

Som infunnit sig. Känns konstigt att nu är det bara slut. Vi har planerat och levt bröllop nu sedan november förra året och på en dag är det hela klart. Gift, gängad och stadgad. Eftersom den här frun gillar projekt sattes det genast i gång med ett nytt i går. Jag hade fått en vision som skulle förverkligas. I bröllopspresent från min söta mormor, fick vi en antik, vacker servis. Och en sån liten sötsak vill man ju inte ha instängd bakom en lucka som man knappt aldrig ser. Nej. Så i går när vi var ute på handlingsuppdrag passade jag/vi på att inhandla en hylla som vi skruvade upp i köket som den vackra lilla servisen nu huserar på. Förutom det köptes även en bröllopspresent till oss själva i form av nya påslakan i ekologisk bomull. Med färger som kommer passa som hand i handske i vårt sovrum. Även ett par blommiga krukor inhandlades. Mycket nöjd är jag även över den trearmade femtiotals lampan som vi fick med oss från Bollnäs den här gången. Och just det, Squeezy, orkidéerna lever och frodas. Tro't eller ej.

Det var förövrigt besöksrekord här på lilla bloggen i går. Roligt.
Puss!

Mitt bröllop.

Bröllopet då. Vad ska man säga. Det var så bra. Så fruktansvärt bra på alla sätt.
Dagen, för min del, startade hemma hos Mormor med jordgubbar och frukostmys. Efter det bar det i väg ner, i ösregnet, till stan där make up och hårfix väntade. Väntade gjorde även en liten bubbelflaska hos frisören som några söta väninnor varit uppe och lämnat. Lite i chock och med vacker klänning begav jag och pappa oss senare till kyrkan och där jag väntade gömd i brudkammaren med brudgummen, bestman och tärna. Nervös som bara den. Fem minuter innan klockorna ska börja ringa händer det otänkbara. Jag river upp en stor reva i klänningen med min skoklack som fastnar i spetsen. Den tystnaden och paniken som uppstod mellan alla oss där när vi hör revan, är så påtaglig att det skulle gå att skära i luften. Fort som bara den springer vår eminenta fotograf och tillika vän Lisa ut bland resterande gäster i kyrkan och lyckas på något vis nosa upp både vit tråd, nål och hennes mamma som jobbar som sömerska. Så som en skänk från ovan lyckades vi sy ihop klänningen riktigt i sista sekunden. Väl framme utanför döören till kyrkan var vi så nervösa så vi trodde vi skulle svimma. Till råga på allt visste jag att jag skulle sjunga direkt efter att vi gått fram genom gången fram till alteret. Något som min karl var ytterst ovetande om. Han blev något chockad när jag går fram och ställer mig med Olle och tar ton. Herregud. Som tur var tyckte alla att det var fint och bra även fast man själv är kritisk och tyckte att det skar sig lite här och där. Vigseln var så fin på alla sätt. Mollie och Olle sjöng även de två sånger och vackert så att tårarna rann var det. Efter vigseln, som fru och man, gick vi ut och tog emot alla kramar och såpbubblor som virvlade runt i luften. Vackert. Alla promenerade efter det i gemensam trupp till Kämpens hembygdsgård, medans jag och karln och Lisa stannade kvar lite i kyrkan och fotade. Efter det åkte vi också till Kämpens, fotade vidare och gick upp på logen för att joina alla våra 100 gäster med bubbel och skål.
Det blev dags för middag och med middagen kom även alla vacka tal. Ingen nämnd, ingen glömd utan allas tal var så bra, vackra, känslosamma, roliga och helt perfekta på alla sätt. Fast självklart var Alex tal till mig det som ändå var det allra finaste.
Kvällen fortsatten efter middagen med filmvisning från min möhippa, som Marie så ypperligt bra klippt i hop. Mycket underhållande och roligt. Vi dansade vals till VÅR egna låt som Lena skrivit till oss. Vi tittade på uppträdanden som våra vänner hade knåpat i hop. Och resten av kvällen flöt så fint på med dans och fina minnen ända fram till halv 4. Då gick vi i den ljusa juninatten hem. Världens bästa dag.

(Bilder lånade från Anna Myrefelt och faster Pia. Hoppas OK)

De officiella bröllopsbilderna har som sagt Lisa Linck tagit. Och har jag tur får jag tag på några snart så jag kan visa er här.
Puss!

Inte om bröllop.

Nej. Precis. Det här första inlägget sedan man gått och gängat sig får handla om dagarna innan bröllopet. Förberederlserna och allt annat roligt som hände i torsdags och fredags, innan dagen D. Det var så mycket att göra va. Torsdagen ägnades åt att make up-konsultera, pimpa logen på hembygdsgården där sjäva festen, efter middagen, skulle vara. Vi skrubbade, ställde i ordning, ställde ut bord och stolar och fixade allmänt. Redan på torsdagskvällen dök två fulla bilar upp med glada Göteborgare som, när det checkat in, vandrade över till oss på Skolallén där vi alla tog oss några öl och ett par glas vin. Inte förr än halv två begav de sig hemåt. Roligt och konstigt på samma gång att ha alla där uppe. I min hemstad. På fredagen vaknade vi med lite huvudvärk och nervositet inför allt som skulle ordnas, vi flängde runt överallt och hämtade porslin, blåste ballonger, och satte kompisar i arbete. Vi dukade, satte upp vimplar och hann med att bjuda vänner som kom förbi hemma hos oss på saft och bullar. Det blev så fint. Både middagslokalen under logen och logen var perfekta. Natten spenderades på olika håll. Jag hos min mormor och hennes två systrar från Stockholm som också var nattgäster där. Och Alex sov hos mamma och pappa. Inte för att vi sov så mycket. Fortsättning följer...To be continued...

Vänner uppe på Mammas skola, fixandes nattvickningen.
Saft och bullar en fredagskväll.
Hemmastadda vänner på besök på Skolallén.
Middagslokalen. Vimplad och pimpad och klar.
Puss!

Första fysiska presenten.

Fick vi i går från Alex jobb. Fint keramik(?)fat och massa godis. Mycket uppskattat och trevligt. Nu ligger alla bröllopsdoningar nedpackade hemma och väntar, liksom vi, på att arbetsdagen ska vara slut så att vi kan bege oss upp mot Bollnäs. Jag, Alex och Annelie i Annelies bil. Ett bra upplägg, men tanke på att våran lilla tvåsitsbil inte direkt rymmer allt vi ska ha med oss upp i form av trycksaker, kostym, brudklänning och annat diverse. En annan bra sak med att Annelie åker med oss är att jag slipper köra. Och det älskar jag. Jag har inte mycket till övers för bilkörning alltså. Fy. Sista piffet avklarades hos frisören i går med. Så nu är jag good to go. En konsultationstid med make up-artisten kvarstår i morgon i Bollnäs. Men det är allt. Dagens i-landsproblem är att jag faktiskt börjar tröttna på att piffa och fixa mig. Det kommer nog dröja innan jag investerar så mycket i mitt utseende igen faktiskt.

Fin korg.
Nyfärgat hår.
Rosetten.
Puss!

Ber att få.

Återkomma i morgon med mer informativ och underhållande uppdatering. Är sjukt trött, sjukt trött och sjukt trött i dag. För att inte tala om hur trött jag är. Ska överleva en frissantid och packning av bröllopsväska i kväll. Sen ska jag bara sova, och sova och sova. Så med andra ord. Gäsp och vi hörs i morgon.
Puss!

Helgen i stort.

I fredags direkt eftter avslutat arbete gav jag mig i väg för att fixa mina bröllopsfina naglar. Mycket nöjd med det fina resultatet. Efter det väntade tjejmiddag i Kortedala-hoodsen hos fina Johanna a.k.a Squeez. Fem fnittriga brudar avhandlade allt i från tomtar om nätterna till allmänna karl-problem och i-landsproblem. Precis som det ska vara med andra ord. I lördags sov jag mest. Fram tills kvällen då, då jag och Alex åt mumsiga tapas på Manana, gick till Linnéterassen för rosévin och avslutade på Dubliners vid Järntorget med en Bulmers i näven. Trivsamt. I söndags gick vi upp tidigt, promenderade till Egg and Milk för att möta Linus som hade laddat med finfina USA-tips som vi så friskt sög i oss utav. Superladdade och mätta gick vi därifrån och hem till städ och fingerhjärtaavtrycks-makande på kyrkoprogrammen. Den obligatoriska söndagspromenaden med Tipp fick avsluta helgen på bästa sett.

Välkomstdrink och fina flickor.
Glad över nya naglar.
Århundradets smarrigaste jordgubbs-mojito på Manana. Rekommenderas starkt som bara den.
Snygga karln.
Massa tapasmat.
Titta så fina programmen blir.
Puss!

Fina klänning.

Och fina skor. Som gav mig största skavsåret under barrunda i lördags med tillhörande blivande man. Ska man vara fin får man lida pin, resonerade jag.

Hej hej!
Puss!

Ännu ett inköp.

Det är då jäklar vad förrädiskt det är att jobba mitt inne på största shoppinggatan i Göteborg. Självklart har det sina fördelar då man hinner avverka en himla massa bra ärenden  på lunchen. Men det har även sin baksida. Det är väldigt lätt hänt att det "bara" inhandlas ett par örhängen eller "bara" ett par skor. Det sistnämnda skedde på lunchen. Typiskt. Men de var så fina och nu har jag back up-skor också om jag får skavsår av bruddojorna på dagen D. Så, kära vänner. Nu tar jag och mina fossingar med tillhörande nya skor helg.


Middagar.

Trevliga sådana. I går hade vi ju som berättat Halvåtta-mys hemma hos oss. Jag, Sofia, Linda, Jessica, hämtmaten och vinet. Och hunden. Och Alex instängd i sovrummet. Det var trivsamt som vanligt och jag visade (under lite alkholopåverkan) både bröllopsklänning och back up-klänning. De tyckte att båda var ytterst fina. Så det kändes ju bra. I kväll efter jobbet väntar först nagelfix i form av fransk manikyr och efter det är det dags för tjejmiddag med den andra gänget hemma hos Johanna. Jo, jag tackar ja. Det är trevligt med vänner.

Bild brutalt snodd från Jessicas Fejsbok.
Puss!

Vilka hänger...

...här på bloggen egentligen? Statistiken ljuger ju inte och nu börjar ni komma upp i finfina siffror. Så min fråga är: Vem är du? Släkt, vän eller random person? Så många frågor, så lite svar. Skriv en kommentar eller två, då och då.
Puss!

Mika Stressen Wellander.

Stress och jäkt. Aldrig en lugn stund. Det är inte bara att bli fruga kan jag informera om. Det avverkas fix och trix på löpande band denna vecka. Schemat är fullspäckat med allt i från brynplockning, till nagelförlängning, till musikplanerande, till kyrkoprogram och menyer. För att inte tala om det strikta diet som råder parallelt med detta ståhej. I går inhandlades det i alla fall backup-dress. Det blev den jag hade lagt undan på lunchen. Tog med Lisa dit efter jobbet och efter godkännande från en oberoende vän, slog jag till.
I går hände sjukaste grejen också. Var på brynplockning och tjejen som fixade frågade vart jag skulle gifta mig, varpå jag såklart svarade Bollnäs. Då visar det sig att hennes kille är från Bollnäs och att det var en kille jag gick i förskola med och som var min "första kärlek", om man nu kan kalla det för det vid 6 års ålder. Oavsett. Så himla roligt. Han flyttade från Bollnäs bara efter ett år eller så, sedan har jag inte sett eller hört av honom. Förr än i går. Måste vara nått konstigt pre-marriage-sign. Roligt var det i alla fall.
I kväll blir det halvåtta hos mig. Ska bli skönt att inte bröllopsstressa, utan unna sig lite vin och gott sällskap.
Just nu är jag glad att det finns mycket av den här varan att tillgå.

Puss!

Den kan vara funnen.

Back-up-dressen till bröllopet. Tog på lunchen min sedvanliga tur till Beyond Retro för att spana nyinkommet. Det hade rassalt in en hel del nytt sedan förra veckan då jag var där sist. Provade ett tiotal saker, förälskade mig i tre, la undan en. Och denna enda kreation var i modellen helt perfekt. Stor vidd i kjolen och tight upptill med rosett på ryggen. Har som sagt lagt undan den till i eftermiddag då Lisa får följa med och vara smakråd. Mitt enda tvivel ligger i att den är lite för "vanlig" och inte så "glänsande" som kanske brudens festklänning bör vara. Men som Tipp så fint påpekade: Mitt bröllop, jag bestämmer. Så sant som det är sagt.
Puss!

Trosa på tork.

I går inhandlades dekorationer. Så fantastiskt fina dekorationer. Vimplar i vackra tyger som ska pryda hembygdsgården nästa helg. Blev så glad att jag hoppade till lite i smyg när jag fick syn på dessa på Åhléns, efter att ha sökt med ljus och lykta efter dylika ting. Glad över mitt fynd ville jag såklart visa upp dom för karln. Varpå han konstaterar att det ser ut som stringtrosor på tork. Kul, tänkte jag och hängde upp dem i vardagsrummet för att försäkra mig om att så inte var fallet. Vet inte. Vad tycker ni? Trosa på tork, eller vackra vintage-vimplar? Tycker nog ändå det sistnämnda. Fan vad fint det kommer bli, rent ut sagt.

Puss!

Mika och ledigheten.

Som nu är över. Tillbaka i verkligenheten efter fem vackra dagar i Hälsningland och på Skolallén. Vi har grillat, jag har sovit. Mycket sömn. Vi har promenerat, joggat, vinat, umgåtts och haft det så bra. För att korta ner det. Jag älskar att vara hemma.

Mollie och sommarmaten.
Vinet och nötterna.
Mollie och o-ordningen.
Mika och nya loppisklänningen. Som kära Moja (Mormor) så snällt hjälp till att fixa.
Mollie och Londonklänningen.
Mika och jumpsuiten och virkade västen.
Mamma och Mollie och skämskuddarna när vi tittade på filmen Fyra år till. Det är ju högst pinigt när män kysser andra män, tyckte dessa två, och tog användningen av just skämskuddarna.
Puss!

Jo då.

Det kommer nog att gå vägen det här. I går, i min ensamhet, när karln var på nån typ av fotbollsevenemang, provade jag klänningen. Som så många gånger förr. Men i går gjorde jag det lite annorlunda. Jag gjorde det "hela vägen". Med stumpbyxor, controltop, skor, löshår och smycke. Och vet ni vad? Den passar. Lite optimistiskt. Den är fortfarande tight, det ska jag inte sticka under stolen med, men det kommer att funka. Och funkar det inte hela dagen och kvällen så får jag byta. Inga konstigheter. Hittade en fin, babyblå i spets på Beyond Retro nu för en stund sedan. Den kan vara ett alternativ om jag spräcker brudblåsan.
Jag har kort. Men jag avvaktar med dessa till the big day.
Nu åker jag till Bollnäs. Hej hej!
Puss!

RSS 2.0