As always.

Helgen i bilder. I går var tanken brännbollsturnering i Slottis. Det blev inte så eftersom vädergudarna inte ville visa sig från sina bästa sidor. Men inte är väl vi dom som är dom så vi körde fest hos älskade Malin i stället. Fantastiskt trevligt. Och mycket folk.

Imorse vaknade jag klockan 1. Gick upp. Åt två mackor och sen gick jag och Alex ner till Mariaplan för att möta upp Tippi och Palo. Det var den årliga majorna-loppisen förstår ni. Alla som vill får ställa ut ett bord och sälja av sitt junk. Nästa år ska jag sälja av Alex och han mig. Kan bli mycket intressant att se vem av oss som går bäst på marknaden so to speak. Soffan kallar.
Och från loppisen i dag.Puss!

Tjej-tjejer.

Alla dessa brudar alltså. Jag får ONT av världens alla SS-brudar (Söta och Slätstrukna). De är så fruktansvärt intetsägande och platta. Jag känner ju till all crap om att vi tjejer ska hålla ihop och stötta varan i denna mansdominerade värld. Men det finns ju fasiken gränser för vad man står ut med.  Brudar lika platta och innehållsfulla som en tom tallrik. Anyways.

Sen har vi ju kategorin tjej-tjejer. Okej. Även jag har mina tjej-tjejiga stunder. Självklart. Men det behöver ju inte genomsyra hela ens liv. Anledningen till att jag ens engagerar mig i ett inlägg om detta är att jag helt överröstes av just dessa tjej-tjejer i går. Jag var såklart på Sex and the City. En fredag. Klockan kvart i 6. Vilket helt självklart betyder att det var otaliga bruttor som planerat en helkväll på staden efter filmen med stort F för flickor och kvinnor i alla åldrar. Många struttade runt i sina små rosa klackar och majoriteten av tjejerna helt ärligt, freakin’ skrek och kommenterade och drog för andan så fort något hände. I alla scener, från en bar mansöverkropp till en snygg kreation på någon av damerna i filmen, frammanades något sorts läte. Jag vet inte om det är något fel på mig. Jag gillade verkligen filmen, oavsett vad kritikerna sagt, men jag kan inte, KAN inte vara en sådan brud. Egentligen har jag inget mot de som är så, alla är vi olika (OBS. klichée) utan det är nog bara så långt ifrån hur jag själv är som gör att jag stör mig. Fan, nu låter det som jag tror att jag är typ gyllene snittet på hur en tjej ska vara. Jag hoppas ni inte tror det, för så är det absolut inte. Som sagt, jag tycker bara att det finns gränser.

Göteborg är inte New York och avenyn är inte FIFTH avenue på Manhattan. The bitter truth från bitterbruden Mika. Bara i dag. I kväll har jag nog ruckat lite på uppfattningen och struttar ner för gatorna i en rosa stass och 12cm klackar och känner att jag äger världen. Med ”Empire state of mind” på hjärnan.  In Neeeeew Yooooooork…Lalala…

För att bevisa en viss ironi. Tjej-tjejen Mika.


Som semester.

De här få arbetsbefriade dagarna som varit hittills har banne mig varit en ren och skär semester. Dagarna är planerade i detalj. Fast bara av roliga saker. Typ fika, öl, ego-evenmang och IKEA-trippar. Det sistnämnda ska ske i dag med Malin. Jag har strikt shoppingförbud men tänker eventuellt unna mig ett par femkronors gokörvan på IKEA. Men bara om jag känner att jag är värd det. Nu gäller det faktiskt att hålla i slantarna. Kanske känns en aning motsägelsefullt med tanke på de akiviteter jag räknade upp för några rader sedan. Men still, man måste ju få leva. Och om man ska dricka ett par öl. Välj då ett ställe där ölen kostar 29 spänn så är det ju lungan. I går var vi på EGO-kväll. Babben var där. Sanna Lundell var konfrenciär och Tippi hade fixat in oss gratis på listan. Sen måste det skrytas lite. Jag, Johanna och KS och en tant vars namn jag inte vet, vann EGO-quizet. Av 350 (typ) människor där var vi det enda laget med flest rätt. Vi vann då två fribiljetter till nått träningscenter och ett varsitt stort Yankee Candle. Jag ÄSLKAR de ljusen. Vi vann största modellen och lilla Mika råkar veta att ett sånt går lös på en 350 riksdaler. Mycket värt. Tack och bock. 

I morgon ska jag provjobba på skoaffären igen. Det känns sweet. Sen ska jag dit på måndag med för sista rondens provjobb. Efter det (om jag inte brutalt gjort bort mig) bör jobbet vara mitt och det drar igång på riktigt nästa tisdag tror jag. Så inte minst därför ska jag fortsätta att vardagslyxa och semestra mig de få dagarna som återstår på mitt lilla, oplanerade sommarlov. 

Här min kära vän Marie A.k.a Pitepullan på långnäs för några sommrar sedan. Och en helt omotiverad bild på en smarrig födelsedagstårta made by Mami. Bollnäs by summer i mitt hjärta. Staden där det aldrigt händer. Förutom på sommaren. 
Puss!
 

Frank får-ever.

Jag freakin' älskar Frank. Alltså fåret i tele2s reklamer. Ni vet vem va? Inte minst nu när det sitter feta utomhusposters uppe där det står "Det händer i Bollnäs" med tele2 som avsändrare. Visst, reklamen är ju typ ett hån mot Bollnäs eftersom de fläääkt upp ett antal bilder på Bollnäs som ser ut att härstamma från 1982. Och copyn längst nere lyder "Bollnäs, ett av tele2s smultronställen" (eller likande) med det måste de ju mena att Bollnäs är så JÄVLA nowhere men att tele2 faktiskt funkar ändå. Oavsett, jag gillar att se min gamla hembygd alá -82 lite här och där i Götet.

Och till tele2s senaste reklam. När fåret ringer Sonny Eriksson (människan) mitt i natten och vill beställa telefoner. GILLAR. Jag vet inte varför. Jag har ingen djup tolkning om hur de kommunicerar sitt budskap eller dylikt. Jag bara gillar fåret. Det är lurvigt och vore fantastikt för tvångshållning.

- Well, thanks for coming in though!

Några bilder...

...Från Paris för min kära mormor som inte har facebook.Sådär. Nu ska vi snart ut i det vackra vädret och picknicka och jobba fram löparna på varvet.

Puss!


Väldigt långt uppehåll.

Och jag är sincerely ledsen över det. Har inget att skylla på så jag nöjer mig med ett simpelt; förlåt! Okej. Avklarat.

Nu vet jag inte riktigt vart jag ska ta vid. Jo, förra helgen. Mamma och Pappa var här. De kom förra torsdagen. Ett sådant besök kräver ju en del planering i form av hushållsbestyr. Jag och Alex diskade, skrubbade, dammade och fejade hela dagen innan de dök upp vid halv fem tiden. Då bjöds det på ost och skinkpaj och kvällen för min, mamma och pappas del avrundades på The Red Lion med en varsin pint i handen.

På fredagen var det helt underbart. Vädermässigt . Och mysfaktorn var hög. På kvällen gick vi på Johnossi som f.ö var freakin’ great och efter det mötte vi och päronen upp i stort sett hela kompiskretsen på Babar. Mina kompisar gillar verkligen päronen (hur nu det kan vara möjligt) så jag tror att alla inblandade hade en trevligt, berusad afton.

Lördag var vi på Röhsska museet och på kvällen kickade jag och Alex rumpa i musikfrågesporten vi hade. Mamma och Pappa hade inte en chans att keep up with us youngsters. Hånler.

Back to reality. Veckan har spenderats i volvohallen där jag har hjälp till på en utförsäljning. Så här i arbetslösa tider får man vara glad för det lilla. I går var sista dagen för det och efter att jag slutat, hämtade Alex mig och vi åkte och köpte utemöbler till vår balle. (Balkong alltså). Skitfina. MEN. Självklart har jag lyckats sitta(?!) sönder en av stolarna. Det är bara till att reklamera skiten. Anyways. Det var jäkligt fint så länge det varade.

I dag har det också varit helt lovely här i Götet.  Både jag och karl har blivit bruna (läs röda) av de få timmar vi spenderade ute. Vi har nyss kommit hem från frölundatorg där vi gjort något väldigt hemligt…

Härligt va? Med en liten cliff-hanger? Mika gillar.

F.ö så ringde de för en liten stund sedan från skoaffären som jag har sökt jobb på och ville att jag skulle provjobba på måndag. Så jäkla gött. Man ska ju inte ropa hej för ens man är över bäcken. Eller vad det heter. Men det är alltid nått. Skicka mig en tanke mellan 10 och 13 så ska det här nog gå vägen.

I morgon är det Göteborgsvarvet. Vi ska titta. Och heja. Och stå med vimplar. Eller ja, men heja i alla fal

Bjuder på en liten visuell kick i form av vår fina balle (Än en gång, balkong alltså).


Puss!


Ups and downs.

Alltid. I mitt liv är det antingen eller. Humörmänniska som vi brukar säga. Jag brusar upp snabbt som tusan. Men lika snabbt ledsnar jag på att inte ha någon att prata med och blir på strålande humör igen. Det jag försöker komma till är i mitt liv går det fort. Nu har jag redan två jobb på g. Varpå ett bara är för nästa vecka men still. Och det andra ska jag på intervju för på fredag. Håll som vanligt tummar och tår för Mika.
Förövrigt. I kväll har Alex planerat nått. Jag vet inte vad och får inte veta heller. Vi är tragiska, jag vet. Men vi har beslutat att en kväll i månaden ska vi turas om att överaska den andra. Det kan vara allt  ifrån bio till picknick till en trevlig hemmakväll. Valet är fritt. En regel finns och det är att den andra absolut inte får lägga sig i eller veta vad som planerats i förväg. Lyckades dock dra ut tre ledtrådar i går och det är bokstäverna M,B och H. Vad nu det kan stå för. Jag är clueless typ.
Igår vardagslyxade ju som sagt jag och Marie. Lika trevligt som vanligt. Det avhandlades allt ifrån lesbiska relationer till lattemammor.
Well. Imorgon kommer päronen. De är efterlängtade. Synd bara att det medför en viss städhysteri.
Puss!

Att vara eller att icke vara...

...arbetslös. Det är frågan. Arbetslösheten känns obehagligt nära nu. Men även fast den är nära är den faktiskt inte så skrämmande som man skulle kunna tro. Kalla mig naiv, men jag tror att det kommer att lösa sig. Med lite välbehövligt flyt och lite egen ansträngning kommer jag att jag hitta nått nytt. Och det är snart. Jag känner det i magen. Skulle det inte vara jäkligt sweet att bara vara i en vecka eller två. Jo, det skulle det. Men det finns något som heter hyra och leva som samhället påminner mig om. Fan. Jag vill bli Hollywoodfru. Om det sistnämnda nu inte händer har jag faktiskt börjat anstränga mig för ett nytt jobb denna veckan. Jag har specialkomponerat personliga brev i en hejvild takt och kontaktat latenta arbetsmässiga kontakter. Idag fick jag ett tips av en vän om jobb för några dagar nästa vecka. Allt är ju bättre än inget, right? Så är det. F.ö det här med arbetsförmedligen, känns inte det lite förlegat? Kan dom faktiskt göra något bra för mig? Har någon nått svar på det? Naiviteten i mig säger, även där, att jag klarar det bäst på eget håll.
Idag är det tisdag. Och vad betyder tisdag? Jo. Vardagsöl med Marie på Hagabion. Gilla. Med VERSALER.
Puss!

Gert från Ljungby.

Helgen har som vanligt varit bra. Kan man ha en riktigt usel helg? Jag tror då fan inte det. I fredags åkte jag direkt från jobbet till Linnégatan och Rumpan bar (?) av alla ställen på after work. Ett trevligt inslag i den annars rätt intetsägande fredagen. Efter ett par öl och häng med fina människor kom Alex och hämtade mig med tillhörande pizza. Jag tvärdog i soffan vid 10. 

I lördags var vi på särskrivningsfesten efter många om och men. Beslutet föll på Glad Packad Mika vilket gick hem. Alla hade verkligen tänkt till och även fast jag knappt kände någon där var det faktiskt en väldigt trevlig tillställning. Hm, inte för att det bara blir roligt om jag känner någon. Men ni get the point.

Senare på natten gick hela gänget till Sticky. Av en ren slump hamnade även vi där eftersom jag råkat ta fel jacka och blev dit tvingad för att byta. Suck. Vad trött jag blir på mig själv. Tanken var faktiskt Hard Rock för vår del. Men ödet tog oss som sagt till Sticky i stället. 

På natten på väg hem i spårvagnen flippade vi. Bokstavligt talat. Vi kom på att vi skulle låtsas som att vi inte kände varann utan att vi raggat upp varann bara för kvällen. Jag var komplett pinsam och stackars karl höll på att skämmas ihjäl. Till exempel kläckte jag "Alltså, det här ska vara på riktigt om du följer med. Jag är ute efter något seriöst nu. Bara så du vet" En fras som säkert skulle skrämma iväg vem fasiken som helst som man nyss träffat på krogen. Jag hade också väldigt svårt att bestämma vart jag bodde. Det var både fjärde långgatan och sandarna. Efter en stund kom det även fram att jag hade en pojkvän redan. Gert från Ljungby.  Men självklart var jag och Gert inte lyckliga varpå jag släpat hem Alex. Herregud säger jag bara.

Bland det första Alex sa på morgonen var "Du är verkligen störd, Haha! Om du hade varit så på riktigt hade jag ALDRIG övervägt att dejta dig!" Och SOM jag förstår honom. Jag är inte normal.

Summa summarum. Jag gjorde förmodligen skäl för min utklädnad som Glad Packad Mika.

Oven and out. Puss!

Skål!

Arbetsdagen går mot sitt slut. Nu väntar La Sombrita, öl och senare i kväll pizza och film. Kan det blir bättre? Nej, jag tänkte väl det. Trevlig helg på er!
Puss!

Tors dag.

Och varför har jag ingen dag? Skumt. Mikdag. Om jag vill ha, vem kontaktar man då? Hm. På lördag ska jag tydligen på sär skrivnings fest. Min plan är att vara pumpa paj. Alltså en trasig pumpa. Men dräkt? Nej. Det har inte jag. Men annan frukt funkar ju med. Pumpa paj rullar bra på tungan. Jag kan också vara glad packad mika. Och rulla in mig själv i gladpack. Glad och packad är man ändå förhoppningsvis. Vad tycker ni? Vad ska jag vara? Mobil telefon? Lamp skärm? Hand väska? Skum tomte? Rök fritt?
Puss!

Vad göra?

Om någon kan svara på denna fråga vinner ni en exklusiv dejt med ingen annan än författarinnan av denna blogg. Ovärdeligt, jag vet. Jag lider av livskris (Okej. Överdrift) men still, vad ska jag göra? Möjligheterna är oändliga. Kanske är det just det som hämmar mig. Jag vill resa. Men vart? Med vem? Hur? Samtidigt som att det på något känns som att det är försent. Kommentarer om att jag bara är 23 och har hela livet på mig undanbedes vänligt men bestämt. Jag trivs ju här i Göteborg med tillhörande karl och liv, men jag vill M.E.R. Volontärarbete i Grand Canyon? Mjo, kanske. Eller jobba dygnet runt och dra jorden runt? Mjo, kanske. Oavsett så behövs pengar. Och vart ska jag få de ifrån? Vart ska jag jobba och vad vill jag göra av min utbildning?

Frågetecknets inlägg. Jo, det kan man säga. Rätar jag ut några är jag en liten bit på väg.
Ikväll ska jag och Tippi i alla fall fotbollsfrua. Det är våran grej de.
Puss!

Hemkommen.

Alldeles nyss också. Har haft det riktigt jäkla bra. Resan har verkligen innehållit allt en resa bör innehålla. Det innefattar barhäng, strippklubb, shopping, mys, starbucks, sevärdheter, solning (även om det var lite), god mat, trevligt sällskap och lite mer barhäng. Och rejäl rumpskakning på Grand Boulevards och lättfotade kvinnor i Pigalle. Ja, precis. Sen var det så jäkla sjukt. På flygplatsen i Paris när vi just landat träffar jag på en tjej härifrån Göteborg. Hon ska tydligen också in till city så vi joinar ihop oss. Hon reser helt solo så hon ville gärna följa med mig och systra ut och dricka lite vin någon dag. Sagt och gjort så möttes vi upp på lördagen för lite mini picnick med vin längs Seine. Vi går igenom om vi tror att vi har några gemensamma vänner eftersom vi är i någorlunda samma ålder. Men kommer inte fram till att vi har det. Förrens. Mollies kompis Evelina kommer och möter upp oss som är från Lidköping. Jag frågar henne om hon känner min käre forna klasskompis Ström eftersom de är från samma stad. Hon säger nej. Anna, tjejen från Göteborg skriker dock ut att "Jaaaaag känner honom". Så jäkla twisted. Då visar det sig att vi varit på hans 25års fest i hop i somras och har en hel del gemensamma nämnare. Kvällen fortsatte med att vi diskuterade detta och imorse tog vi sällskap till flygplasten och åkte hem till Sverige ihop. Mycket roligt. Världen är allt bra liten.

Resans citat kläcktes i går av systra på restaurangen.
Mollie: Så jäkla gött det är med shell-mat.
Jag: Mjo, men nu finns det inte längre. Shell har blivit 7eleven.
Mollie: Du DRIVER!
Jag: Nej...
Mollie: Nu finns det fan INGEN anledning att flytta till Sverige igen.
Stackars unge med sina i-lands problem.
Bilder från resan kommer kanske ikväll. Eller en annan dag. Typ.
Puss så länge!


RSS 2.0