Yosemite och första kvällen i SF.

Vår gps är inte riktigt med på amerikanska. Inte alls kan man säga. Det är en svensk kvinna som pratar och uttalar allt som om det vore svenska ortsnamn och vägar. Vägarna här, i California heter CA 50, CA 685 och så vidare. Men i vår gps-kärrings värld blir det "Sväng till vänster in på Cirka 685" mot SaAn FraAn Sisoouu. Har man inte annat att skratta åt kan man alltid vänta in nästa sväng för att se hur damen behagar uttala de Amerikanska bygderna. Tidigt. Som i riktigt tidigt i morse lämnade vi Mammoth Lakes med siktet inställt på Yosemite national forrest. Det var en nationalpark som hette duga kan jag informera om. Vyerna var hisnande. Och vi fick känna snö. Än en gång förundrades vi över kontrasterna. Från öken i Las Vegas, Nevada till snö i Yosemite, Californa. Och bara några ynka timmars resa. Nu är vi tillbaka på vårt hotell mitt i centrala San Fransisco, efter en trevlig, men trött första kväll här.


Isbetäckta toppar på väg in i nationalparken. Och klarblått iskallt, friskt vatten.

Första stoppet, till det härliga ljudet av porlande vatten.

Fantastisk utsikt, som sagt.

Och HELT klart vatten. Tyvärr även ett gäng blodsugna mygg. Så långvariga just här, blev vi icke.

På lite högre höjder, i ännu ett annat klimat, var det dock ytterst myggfritt.

Generellt sett var vi lite nojiga över att stiga ur bilden. Detta p.g.a att det i stort sett kryllade av svartbjörn, bergslejon och coyotes i parken. I våra svenska mått mätt i alla fall. Dock gjorde vi en tre kilometers hike ner till de stora Sequoia-träden.

De var rätt gigantiska faktiskt.

Lilla jag och stora trädet. Årets kioskvältar-roman.

Väl på väg från Yosemite, med mat i magen var det dag för glass i någon liten, men ack så trevlig håla. Där glassförsäljerskan propsade hårt och länge på att vi MINST behöver två dagar på disneyland i Los Angeles. Vi var ytters skeptiska till detta påstående, men gav henne ändå mycket dricks.

Och nu är vi alltså här. I San Fransisco. Där vi gått genom ett rejält China Town...

...och där Alex skaffade en vän.

Middagen åt vi i North Beach på en mysig, men ack så lustig restaurang där borden var i små hångel-bås.
I morgon ska vi flanera i Haight Ashbury, de gamla hippikvarteren, och leta vintage. Så klart till Alex stora förtjusning.
Puss!


Kommentarer
Postat av: Mallis

MIIIKA! Man måste alltid ha två dagar på disneyland!! Det är så mysigt å kul å läsa va ni gör!! PUUSS å hälsa Alex!!

2011-07-28 @ 09:46:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0