Kortslutning.

Våran internetdosagrej har kortslutit (kortslöt?) i går. Pang, tror jag att det lät om man hade bevittnat det hela. Vilket ingen av oss gjorde. Vi bara märkte att nätet inte jobbade med oss. Olyckligtvis medför detta missöde ännu mer missnöje för familjen Wellander/Johansson, än att bara köpa en ny internetdosagrej. Inget internet. Och således inga serier, inga filmer, och nej, än en gång, inga serier. Jag crave:ar sista avsnittet av One Tree Hill något grönjävligt. Däremot innehar jag ju blogg.se som app, så bloggen ska inte behöva bli lidande. Inte alls. Så vi tar vid så som utlovat. Jag var ju på tjejmiddag i tisdags. Då såg det ut lite så här. Värdinnan på g, glada gäster och mumsig toast Skagen.


Härliga tider.

Första dagen på nya jobbet avklarad! Känns härligt. Det var så roligt att börja jobba igen och det verkar verkligen vara ett bra gäng på företaget. Vilket är A och O, enligt mig. Bra stämning föder bra prestationer (läser föregående mening och inser att jag lät oförskämt klämkäck). Det märks dock att man inte jobbat på ett tag. Speciellt på det faktum att jag misskalkylerade på mitt kaloriintag. Gravt. Har i stort sätt varit hungrig hela dagen. Köpte därmed pizza på vägen hem. Och har nu smärre ångest över detta. Äh. Fira första dagen-pizza kan man ju vara värd i och för sig? För att byta ämne. Min sista "semesterdag" i går kunde ju inte ha blivit bättre. 17 varma grader och vindstilla. Power walkade i över en timme på förmiddagen, handlade på vägen hem, åt frukost på balkongen, lapade sol i mängder, fick således färg på nosen, sprang snabbt i 5.5 km, invigde finaste diademet och avslutade kvällen på tjejmiddag. Fabulösa dagar, för att sammanfatta.


Våfflan och söndagen.

När man som jag hade avverkat en hip hop-fest och andra alkoholrelaterade nöjen i veckan som var, var jag lycklig över att få bli bjuden på våfflor och saft på söndagen. Linda hade bjudit in till våffelmys och det var ett tacksamt gäng som slevade i sig av vad som bjöds. Lite i samma tecken fortsätter kvällen. Det är nämligen dags för tjejmiddag. Denna gång hos Marie. Prata snusk och äta snask är sannerligen ett uppiggande moment i vardagen. Som alltid börjar jag ju något sorts nyttigt liv varje måndag. Denna gången har jag även slängt in ett alkoholförbud fram till påsk. Har således köpt hem en fet Loka naturell som istället för vin, ska slurpas upp i kväll. Men först en springtur i vårvädret.


Hip hop-gänget.

Ja, det blev en trivsam kväll i lördags i hip hopens-tecken. Alex hade komponerat ihop ett klurigt och humörhöjande musikquiz som vi tävlade i och värdinnan/födelsedagsbarnet verkade nöjd med kvällen. Vilket såklart var det allra viktigaste. Jag och mannen gjorde en relativt tidig natt ändå och avslutade en bra kväll med te och mackor och årets kanske sista värmeljus. Jag var lite dålig på att föreviga kvällen men Tippie-love ( Hippie-love kvällen till ära), Squeezy i sin Danny-dräkt och gangster-Alex blev i alla fall förevigade.


Kex.

Vi hade oss en förträffligt trivsam kväll i går jag, Pernilla och tillbehören. Att vi dukat upp ett buffébord utan dess like satte pricken över i:et. Allt ifrån gynekologer till tentor till resor, avhandlades entusiastiskt i ett rasande tempo. Dagen i dag ska nog enbart spenderas i hemmets lugn. Vi har ju ännu en trevlighet att ladda upp för i kväll. Det vill säga hip hop-festen hos gangstern Tippi. Alldeles strax ger sig mannen i hushållet i väg ner mot staden för att möta upp en kompis som ska provide:a oss med gangsta' gear, och kitta oss rakt igenom för kvällen. Oversize-kläder for the win, kör vi på i kväll. Kepsar ska vändas bakochfram och tandguldet är putsat. Återkommer såklart med bildbevis och annat skvaller från kvällen, kanske redan i morgon.


Ni ser ju hur himla fint vi hade det i går.

Puss!

Sedan sist...

...i lite bilder. Det var ju ett tag sedan vi körde ett -sedan sist- så att säga. Ja. Så sedan sist...

...har vi haft Alexanders pappa på övernattning, mat och lite vin. Visst att Alex och hans pappa är lika varandra, men inte så lika. Det är såklart Alex på bilden, och ingen annan.

Jag har köpt mig ett par nya jeansshorts från gamla goda H&M. De fick följa med mig och mina ben ut på middag med trevligt sällskap av Sofia, Anna, Anna och några till tjejer i torsdags. Även toppen är relativt nyinköpt, denna från Myrorna.

I dag har jag och Alex ätit sallad på stan i solen, för att fira. Vet ni vad? Jo, att jag har fått jobb! Himla bra eller hur?

Efter firande och ätande gick vi vidare till Buttricks för att leta hip hop-atteraljer till morgondagens stundande hip hop-fest hos Tippi. Vi hittade inget bling som föll oss i smaken, däremot hittade vi klämvänliga bröst. Detta tyckte vi ju såklart var himla roligt eftersom min kära vän Johanna, just går under smeknamnet "Squeez".
Nu inväntar jag mest bara Pernilla som ska komma hit. Vi ska mumsa ost och kex och kanske, kanske slinker det ner en och annan skvätt rödtjut till ostarna.
Puss!

Väntan.

Just nu är Alex på centralen och hämtar upp sin pappa och min tillika svärfar. Han ska sova hos oss i natt och vi ska gå ut och äta. Anar en bra kväll i siktet. Eftersom han aldrig tidigare sett våran lya, har vi piffat både den och oss efter bästa förmåga. Bakelser har vi köpt hem med. Bakelser som jag låtit vara alldeles för länge nu.


...och just det, Mollie, jag kan ha "lånat" dina örhängen.Du kanske får dem tillbaka någongång. Vi får se.
Puss och hej så länge!

Dagsverket.

I bland har man dagar då man känner sig till fullo tillfreds med vad man åstadkommit. Denna måndag hör till just den ovanliga skara av fantastiska dagar. Dagen började med att jag tog mig en rejäl sovmorgon (mest för att ta igen helgens brist på den varan, halv 6 (!) på morgonen i söndags kom jag hem efter en mycket speciell utekväll med min älskade Squeez). Väl vaknad i morse snörade jag på mig mina fotvänligaste skodon och power walkade i 6 km med Squeezy i luren avhandlandes lördagskvällens bravader. Jag åt lite överbliven tacos, sökte två jobb och komponerade en springlista på spotify. Pepp av mina val av låtar, snörade jag än en gång på mig samma skodon och sprang i väg på en 5 km lång runda på min bästa tid hittills. Just det, jag har diskat disken värd satan med. Nöjd fru Wellander. Näst på schemat står bad följt av mat. Bra dag. Helt enkelt.


Bota.

Källan till allt det onda de senaste dagarna har initialt varit pengabrist. Inte så att vi behöver svälta direkt, inte alls faktiskt. Men ja, jag gillar vardagslyx och guldkanter. Även jag inser ju att man inte kan lösa ett problem med ett problem. Som i det här fallet, att köpa en lampfot (som kostar pengar) för att pigga upp mig, för att jag just inte har några pengar. Motsägelsefullt jag vet, men den här lilla vännen från stadsmissionen har, bokstavligt talat, lyst upp min vardag lite. Och då får det vara värt slantarna.


Och så...

...fikar vi lite till. Inser att det nu ser ut som att jag inte gör annat. Det gör jag såklart. Men inget direkt vettigt att skriva om här. Så ja, då blir det ännu ett fika-inlägg. De senaste dagarna har jag känt mig så fruktansvärt understimulerad och uttråkad. Jag har som hamnat lite i lite av en nedåtgående spiral med negativa tankar. Inte om allt, men om just den här arbetslösheten som jag befinner mig i. Jag vill att något ska ända, typ nyss, för nu behöver jag verkligen aktivera mig. Försöker göra vad jag kan, men de senaste dagarna har det inte känts tillräckligt. Och det är en obehaglig känsla av hopplöshet som ibland infinner sig. MEN, slut på gnällandet, både här och i verkligheten. Snart vänder det. Jag och karln har ju trots allt invigt både solbrillor och vårjacka i dag. Och ätit en himla god och onyttig kladdkaka. Bara en sådan sak.

Av sol och jeansjacka från second hand i San Fransisco...

...och av gofika...

...blir man såhär löjligt och tillfälligt glad.
Puss!

Fika.

Såhär såg det ut för någon vecka sedan när vi fick tråkigt och bestämde oss för att äta brunch vid vårat lilla kafé, nere vid Mariatorget. I dag, då kan man mycket väl sitta ute och ägna sig åt samma syssla. Vilket jag då självklart gjorde och tog premiärfrukosten på en stol, på balkongen, i solen. Lyckan när man till och med blev lite röd om kinderna och om nosen. Nu finns det på riktigt hopp om vår i hjärtat.


Grillad macka med rostbiff och cole slow.

Hungrig karl.
Puss!

Mika mannekängar.

I går hade vi en trevlig kväll. Efter veckor av cravings efter Mac and Cheese från Hard Rock, var dagen äntligen kommen. Och ja, det var himla gott. Efter maten kände vi att vi hade tid för ännu ett stopp. Nämligen på Publik, där Tipp och Linn befann sig. Vi tog oss en sällskapsöl, pratade lite om allt och inget. Och sedan gjorde vi kväll. Jag passade även på att välkomna min nyaste Beyond Retro-klänning ut i vimmlet.


Gröna, sköna naglar, för att sätta prick över i:et.

Ögonblicks bild.

Hej 50-talsdressen!

Och hej då, för i kväll. Nu ska jag tycka lite synd om min onda mage och således försöka bota den med tacos och melodifestivalen.
Puss vänner!

Nä, inga...

...blommor från min man i dag på kvinnodagen. Men nybakade semlor kom han hem med dagen till ära. Och blommor hade vi ju redan huset fullt av sedan helgen. Så semlor var helrätt köpt. Som tur är blir jag mycket väl omhändertagen alla årets dagar och inte bara i dag. Helt klart som sig bör. Kvinnodagen känns lite, jag vet inte, gammalt.


Napp.

I söndags. Då var jag och modern på långpromenad. Med betoning på lång. En mil traskade vi nog lätt. Men det är inte det som är saken. Saken är att vi traskade förbi ett nappträd i utkanten av slottskogen. Ett nappträd (!). Den företeelsen finns ju även på Skansen bl.a och där har jag, som mini-me, gjort ett tappert försök att avvänjas. Minns att det gick käpprätt ganska snabbt efter att napparna var upphängda. I flera månader efter sov jag mycket och gärna hos mina farföräldrar som fallit offer för mina hundögon och gömt nappar, utan mamma och pappas vetskap, till mig i farmors garderob. Good times, good times. Ja. Och det här inlägget har då minst lika hög intressefaktor som resterande inlägg. Minst. Ribban ligger högt nu folks.


Mysställen.

Vi har varit på så många mysiga ställen nu när vi har haft mor och dotterhelg. I lördags började vi med trerättersmiddag på Skojarbacken. Både maten och inredningen var fantastisk. Det fanns hela tiden något nytt att upptäcka på väggarna eller i taket. Och sånt gillas. Man äter med mer än munnen. Mätta och belåtna var kvällen fortfarande ung och vi gick vidare till Puta Madre. Ett härligt 20-tals inspirerat ställe där servitriserna har plymer i håret och klänningar med fransar. Mojitos från himmelriket har dom också där. Så goda, att vi tog oss både en och två. Lite så här såg det ut på våra två lördagsställen.


Loppisfyndat.

Modern min befinner sig här i Götet för tillfället. Vi har det fabulöst bra, minst sagt. I skrivande stund sitter jag i relaxavdelningen på Hagabadet och väntar på mamma som blir fransfärgad och brynplockad. Jag har redan fått min behandling. 50 minuters njutning i form av renande ansiktsbehandling. Att dö för. På hemvägen ska vi avsluta det vi påbörjade i lördags. Det vill säga, en djupdykning i Göteborgs second hand och vintagebutiker. 6 down, 2 to go. I lördags efter avslutad runda, invigde både jag och mammsen några av dagens fynd. Jeansjumpisen kommer göra sig i vår, I can totally tell. Vad tycks?


I den här familjen.

Firar vi in helgen med brakfrukost. Nybakade surdegsfrallor och tulpaner kan vara den bästa fredagskombinationen någonsin. Faktiskt.


RSS 2.0