Hurra!

Hurra! För min snygga och ytterst duktiga man som också skaffat sig ett nytt jobb idag. Det är som världens största sten har ramlat från mitt (och Alex) hjärta. Sommaren är räddad. Framtiden likaså. Nu kan vi bara njuta av sommaren. Den kommer att bli världsbäst. Den har redan hunnit vara himla fin. I fredags hade jag tjejgalej här hemma. Vad härligt det är att ha så fina vänner som kommer hit och vill vara med. Och som skrattar, tröstar och som man bara trivs så innerligt bra med. I söndags sålde vi järnet, jag och Tippi, på den årliga Majorna-loppisen. Självklart fick ett par ting även följa med mig hem. Men det är väl inget som förvånar. Såklart. För att göra allt ännu bättre trivs jag så fantastiskt bra i vår lägenhet just nu. Den är omgjord. Ser ni?


Så här ser man ut om är himla duktig, och nu med jobb!

Så här ser en handfull av fina vänner ut.

Så här ser jag ut när jag begrundar vårat...ehm...praktstånd.

Så här ser vårat vardagsrum ut. Bara sådär.

Är det någon som är i behov av att köpa en vit hylla? Hojta till. Vi säljer nämnligen den på bilden. Inte stringisen. Ikea.
Puss!

Sedan sist.

Som vi brukar säga. Nu var det ett tag sedan, sedan sist, figurerade på min lilla blogg. Så sedan sist...

...har jag haft den här utsikten till lunchdejt flera dagar den här veckan. Att jobba på Lindholmen är allt bra fint.
image description 
Jag har tagit färjan över till Järntorget i går...

...för att träffa min vän Marie över en flaska rosé och picknick på en filt.
image description
Där trivdes vi finfint...
image description
image description
...och jag passade på att tjuvfota Marie lite...
image description
...innan vi gick vidare till Temple Pub. Där vi inte drack Guiness, men annan öl.
image description
I dag har jag forsatt i samma anda.
image description
Med Lisa, sol och sallad.
I bland har man det allt annat än dåligt.
Puss

Vädret.

Alltså vädret. Jag säger då det. Vilka fantastiska dagar vi bjudits på. I går vaknade jag till värma pustar och härligt solsken. Beslutade mig för en powerwalk. I linne bör tilläggas. Och efter det har jag inte velat gått in igen. Det märks att man är utsvulten på sol och värme och man lapar i sig för fulla muggar för att nå nollnivå i D-vitamin igen. Och kanske till och med ta sig upp över nollan. Så. I går kväll gick vi ut igen. Jag och ett bakistroll till karl. Gick en mil genom Majorna och Slottskogen. Beslutade, att i och med vädret, kändes tonfiskpastan som stod på hemmamenyn rätt lam. Vi (läs jag, den andra i sällskapet åt pizza) tog oss en räksallad och en iskall öl i värmen på uteservering nära oss istället, medans vi tyckte att livet kändes rätt så himla fantastiskt. Fler sådana kvällar åt mänskligheten. Och fler varma dagar. Helt klart. Välkommen sommaren!


I dag har jag...

...vaknat ganska tidigt. Morgonkramats med min man, blandat juice, ätit flingor och gått ut. Mött Tippi vid bageriet (som alltid) promenerat raskt genom Majorna och genom Slottsskogen. Ända, hela vägen fram till den gigantiskt ringlande kön in i skattkammaren (läs: Saron second hand). Där har vi strosat, Tipp hittade en stor och fin och billig jordglod. Vi har kastat avundsjuka blickar mot tjejen som fyndade stringhyllan. Och jag köpte en tavla för en tjugolapp. Vi skilldes åt och jag köpte glass. En stor härlig bägare med Hägendazs. Den ligger nu och ruvar i frysen och känner nog på sig att vilken sekund som helst åker den fram och ner i min mage. Jag har sovit lördagslur, vi har skruvat upp hylla och fyllt den med det allra finaste vi har. Jag har ätit mat som bara jag tycker om. Sånt får man göra när man är själv en kväll. Filmen som snart ska ses är också en sån som bara jag vill se. Jag har det helt härligt här i min ensamhet. Och det behöver man ibland. Att bara få vara.


Puss och ha en fin kväll.

Helgen då vi köpte en varsin hamn.

Vilken härlig helg vi har haft! Verkligen. Utan dess like. Vi har byggt skämt så till den milda grad att vi på söndagen inte orkade skratta mer. Skrattet var som slut. Det fanns inte mer att ta av. Jag älskar när det blir så. Och i den här fina kombinationen av hönor, blir det med säkerthet just på det viset. När vi kommer i hop oss försvinner allt vad gränser heter och skämten flödar både högt och lågt. I stället för att göra det traditionella Köpenhamn har vi gjort det vi känt för. Vi har klubbat, ätit sockervadd på själva klubben, ätit kebab (inte Johanna då, hon skrattade mest), vi har sovit, ätit långa frukostar och vi har shoppat lite second hand. Vidare har vi besökt Christiania, druckit pilsner i solen och vandrat i de söta rökerna av lagligt gräs. Vad ska man säga. Vi har haft det precis så bra man kan ha det, medans vi köpte en hamn. Eller två.


Den glada trion. Svensken kommer. Akta!

Pilsner. Som sig bör i Danskens land.
Puss!

Köp en hamn.

Och ja. Det planerar vi göra. Imorgon tar jag min kära väninna Squeezy i armen och och beger mig ut på turné. Vi beger oss till Buyharbor där vi ska husera hos vår gemensamma vän Lena. Också känd som Svetten, i folkmun. Vi laddar något gröngävligt, plastmuggarna till vinet på bussen på väg ner är packade (liksom vi ämnar bli), partystassen är med, turistsinnet framplockat och redan nu har jag helg i själen. Med detta sagt återstår inte mycket annat än att visa upp ännu ett nyförvärv till hemmet. Ännu en lampa. Ännu en liten skatt.


Vårrusa.

I går var vi ett stort gäng brudar från jobbet som sprang in våren i slottskogen. Oförskämt hurtiga och det speglas på bilden. Det gick bra, sprang i mål på ganska exakt 25,44 så det känns finfint men skönt att det är över. Nu är det laddning för midnattsloppet i augusti som väntar. Run Mika, run! Pjuh.


På lyset.

Den här helgen har gått i ljusets tecken kan man säga. Jag har med andra ord fyndat ett helt gäng lampor. Och det är fantastiska små saker, om jag får säga mitt. Självklart är de alla inhandlade på second hand. Just denna gången från Saron kyrkan. Men en sak i taget. Fredag. En mycket trevlig kväll med kollegor på after work. Vi avverkade både Rumpan Bar och Byns Bistro innan vi ramlade hem, lite rundade om fötterna, i mörkret. Smulan trött, men sugen på fyndande, gick jag upp tidigt i lördags, mötte Marie på Le Pain Franscais och åt mumsigaste frullen. Efter det köade vi in på Saron och hittade mina alla små ljuskällor. Tre hela stycken blev det. Resten av dagen sprang jag och karln omkring på staden och uträttade ett hop med ärenden, innan vi hade Alexandra och Simon över på middag på kvällen. Mysigt på alla sätt och vis. Hela helgen har på något vis tagit ut sin rätt på mig i dag. Jag sov till halv två (!) och har i stort sett sovit till och från hela dagen efter det med. I bland märks det att jag har fullt upp på veckorna. Men det är precis så jag vill ha det. Mycket och massa att göra mest hela tiden. Då mår jag som bäst.


Våra härliga frukostar i lördags. Vi båda hade varit ute på lokal i fredags, så det här var verkligen den återställare vi behövde. Mumma.

Den fabulösa taklampan. 50 riksdaler fick jag punga ut. Överkommligt, minst sagt. Loppisar är då livet.

Dagens frukost, som mina braiga man fixade till medans jag halvsov i stol bredvid.
De andra små lamporna får bo i ett annat inlägg. På återseende.
Puss!

Valborg.

Det har ju varit Valborg. Det är säkert alla medvetna om. Min sådan var väldans fin. Säkert som många andras. Det som dock var speciellt med min Valborg var att den FAKTISKT var bra. I fyra år bakåt har min valborgsmässoafton varit katastrofal. De har innehållit allt från hjärteont till minnesluckor. Men i år var den fantastisk. Vi kickstartade den med rosé (årets första) i solen, innan vi skulle ge oss till The Rover för smurriga burgare. Väl på Rover stöter vi, hipp som
happ, på ett välbekant ansikte i form av Alexandra som var där med ett helt gäng. Det ena leder ju så lätt till det andra, och vips så var klockan ett och vi var hemma igen efter en mycket trevlig och spontan Valborg. Jag hoppas innerligt att aprils sista dag fortsätter att vara så här medgörlig kommande år också, och inte faller tillbaka in i gamla mönster.


Lördagens.

När man inköpt någonting nytt och förhoppningsvis fint, är i alla fall jag av den naturen att jag inte kan vänta på att få använda det. Jag är inte den som suger på karamellen då, jag är den som knaprar i mig den på nolltid. I lördags köpte jag på mig ett par ljusgula shorts och ett fantastiskt diadem från Indiska. Självklart åkte allt på redan samma kväll när vi begav oss ut och iväg till middag hos vänner.
Puss!


RSS 2.0